Nog even terug naar de basis

Bent u al begonnen om terug te gaan naar de basis? en heeft u nu de juiste grip onder de knie? dan gaan we naar de volgende basis elementen van de golfsport maar blijf natuurlijk uw golfgrip controleren! U herkent het wel; uw swing voelde goed maar de bal komt helaas niet waar u in gedachte had. Was uw afstand naar de bal oke, en uw balpositie? Een goede basishouding is belangrijk en bij alle lange slagen hetzelfde. Neem de tijd voor elke swing en begin iedere keer met dezelfde set up.

 

Afstand tot de golfbal

Hoe ver moet ik van de golfbal afstaan? Het zou een stuk makkelijker zijn maar ik kan u helaas geen vaste afstand geven die geldt voor elke golfer. De afstand tussen lichaam en de bal is verschillend van speler tot speler. Dit komt vooral doordat we allemaal een verschillende lichaamsbouw hebben en verschillende lengte van golfclubs. Echter het is zeer belangrijk bij het bepalen van de juiste afstand tot de golfbal, dat u niet kijkt naar de afstand van uw lichaam tot de golfbal. De afstand is namelijk per golfclub verschillend. Maar probeer eens als u een club vasthoudt, om uw handen voor de binnenkant van uw linker bovenbeen te houden. De afstand tot de golfbal is hiermee altijd goed, ongeacht de golfclub die u vast heeft. Het antwoord op de vraag ‘hoe ver moet ik van de golfbal afstaan?’ is dus eigenlijk heel simpel: 'De afstand tot de golfbal wordt altijd bepaald door de lengte van uw golfclub’

 

Een goed begin met de juiste afstand 

Als u te ver van de bal staat wordt uw swing te vlak en is de kans groot dat u de bal gaat toppen. 

Als u te dicht bij de bal staat wordt uw swing te steil en slaat u voor de bal in de grond 

 

Balpostitie

Wat is de juiste balpositie?

Ook de juiste balpositie bepaald de richting van de golfbal. Het is van belang dat u bij iedere swing controleert of u de juiste stand heeft ingenomen. Een klein foutje heeft namelijk grote gevolgen voor de juiste richting. Dus al heeft u nog zo’n mooie golfswing, als de balpositie niet goed is blijft u achter de feiten aanlopen, en dat is toch echt niet wat u wilt..

Er zijn maar 3 verschillende balposities voor een volledige swing; Met de ijzers in het midden van je stand, met de hybrides en fairways op 1/3 links en met de driver binnenkant linker voet.


«   »