CLUB FITTING, samen stellen wij uw ideale clubs samen

Wanneer U de keuze maakt om nieuw golf materiaal aan te schaffen is het zeer belangrijk correct gefit te worden. Met meer dan 20 jaar ervaring in club fitting heb ik alle kennis en mogelijkheden om het juiste materiaal voor u samen te stellen.

Tijdens een club fitting worden de golf clubs speciaal afgestemd op o.a. uw swing en lichaamsbouw. En dit is mogelijk voor alle  clubs in uw tas, van de driver tot de putter. Hoe meer uw materiaal is afgestemd op uw behoeften, hoe meer plezier u zult beleven in het golfen. 

Drivers en woods

De meesten zijn zeer verbaasd tijdens een club fitting, dat zij met een aangepaste driver zoveel beter slaan. Tijdens de fitting kiezen we de loft en de gewichtsverdeling van het clubhoofd en een shaft met de juiste lengte en het juiste gewicht. Wanneer alle onderdelen op elkaar zijn afgestemd, zal u de bal vaker op de fairway zien landen. De juiste woods kiezen gebeurt op dezelfde manier, op één verschil na: de lengte die u behaalt met deze slag moet tussen uw laagste ijzer (of hybride) en de driver liggen.. 

Irons en hybriden

Bij de ijzers worden het clubhoofd, de lie, de shaft en de grip aangepast aan je eigen manier van slaan. Wil je meer lengte? Of wil je rechter slaan? Om het type clubhoofd te kiezen, kijken we hoe regelmatig de impact van je slagen is. En de shaft moet het juiste gewicht, de juiste flex en de juiste lengte hebben voor jouw swingsnelheid en fysiek. Bij het uitproberen van je ijzers hoort ook een zogenoemde ‘set make-up’ om tot gelijke afstandsintervallen tussen je clubs te komen. We gaan uit van de langste ijzer waarmee je goed slaat. Vervolgens vullen we de reeks aan met woods en hybriden die de afstanden tussen de driver en je langste ijzer beslaan. 

Wedge

Voordat je een nieuwe wedge koopt, moet je enkele dingen weten, bijvoorbeeld welke bounce je nodig hebt. Hoe meer bounce, hoe makkelijker de club over de grond glijdt, wat het risico van fluffs vermindert. Als je steil swingt, kan meer bounce een voordeel zijn, net als bij bunkers met veel zacht zand. De lie van de wedge beïnvloedt de richting van slag en wordt afgestemd op je lichaamsbouw en swing. Een pitching wedge heeft meestal een loft van 43 tot 48 graden. Sommige spelers nemen ook een gap wedge tussen hun pitching wedge en sand wedge in. Er moet 8–10 meter tussen elke wedge zitten, wat overeenkomt met 5°–7° loft. Ik kan je wegwijs maken in dit proces door te kijken hoe steil of vlak je swingt en hoe de bal vliegt.

Putter

Wat de meesten niet beseffen; de putter is de belangrijkste club in uw tas. Het is dan ook geen goed idee om een putter op gevoel te kopen, wat velen toch doen. U moet dat gevoel combineren met de harde feiten. Een aangepaste putter kan zowel een fijner gevoel als betere prestaties leveren. Bij een putter fitting wordt gekeken naar lengte van de shaft, lie, loft, gewicht, vorm van het hoofd, evenwicht, uw put beweging en uw grip. Als we eenmaal de ideale parameters voor uw put beweging hebben gevonden, kiest u de putter die het beste gevoel geeft.

Boek nu een fitting, ik help u graag verder....

 

* Een fitting kost € 100 en zal in mindering worden gebracht bij aankoop van clubs.