Golf aan de Costa del Sol⎪Spanje

Na realisatie van de eerste golfbaan, "Parador del Golf", aan de Costa del Sol in 1926 vonden steeds meer golfliefhebbers de weg naar deze topbestemming. Doordat de aantallen in de jaren snel toenam, besloten de autoriteiten om meer golfbanen te gaan ontwikkelen. Vandaag de dag is de Costa del Sol uitgegroeid tot een waar golfparadijs. Met een keuze uit meer dan 70 banen heeft zij de hoogste concentratie aan golfbanen in Europa. Daarom wordt dit ook wel terecht de Costa del Golf genoemd.

Lees meer »

Winter Golf

Oke, de winter in de Costa del Sol is dan wel zachter dan in het Noorden van Europa maar ook hier hebben we in de wintermaanden rekening te houden met andere weersomstandigheden zoals temperatuur, wind en misschien wat regen. Maar gelukkig kunnen we het hoofdstuk „sneeuw” achterwege laten. Maar wat voor een effect heeft deze veranderende omstandigheden op uw lichaam en op de bal?

Lees meer »

Start ook met Golfen! Waarom niet?

Denkt u eraan om met golfen te starten. Top! waarom ook niet? De golfsport is de laatste jaren veel populairder geworden en het elitaire beeld van „welbedeelden" met ruitjesbroeken is toch wel grotendeels verdwenen. Zoekt u ook een boeiende, ontspannende sportactiviteit met een combinatie van lichaamlijke en mentale inspanning waarbij u heerlijk in de natuur bent? probeer dan eens de golfsport. Golf kan op elk niveau gespeeld worden, maar pas op dat u niet te fanatiek wordt, want golf is verslavend!

Lees meer »

Heeft U de putter die bij u past?

Wanneer u als golfer een mooie score neerzet, beseft u dan dat u de helft van uw slagen met de putter heeft gemaakt? Op de green kunt u dus op scoren! Helaas nemen velen onder ons dit onderdeel niet serieus genoeg. Echt waar, ook professionele golfers besteden nog steeds uren op de oefen green. Maar ook verbaasd het mij dat veel mensen zo een paar honderd euro uitgeven aan een driver en vaak 50 euro voor een putter al te veel vinden. Maar weet u met wat voor soort putter u speelt en wat voor verschillende modellen er op de markt zijn?

Lees meer »

Maak het uzelf makkelijker

Een zeer populaire club en tegenwoordig wel in ieders tas te vinden is een hybride. Dit is ook niet zo gek. De hybride, weliswaar geen wonderclub, maar is voor ons ieder vaak een succesvolle club als we ons in een moeilijke situatie in de baan begeven. Mocht u deze club nog niet in uw tas hebben zitten dan zou ik u willen adviseren om u er toch eens in te verdiepen.

Lees meer »

De Driver

De huidige driver kennen we allemaal wel maar hoe was de deze, ook wel de houten 1 genoemd, vroeger opgebouwd? De kop van de driver werd gemaakt van hout. Een bol stuk massief hout werd samengeperst tot de vorm van een driver. De driver van vroeger had ook maar doorsnee van maar enkele centimeters en was erg zwaar. Begin jaren 80 zijn de metal woods op de markt gekomen. De driver werd steeds lichter door het gebruik van metaal ofwel titanium, deze behield wel dezelfde vorm maar met een groter slagvak. Doordat de kop hol werd bood dit vele mogelijkheden voor technische verbeteringen zoals gewichtsverdeling en zwaartepunt. Ook heeft er veel verandering in de shaft plaats gevonden, ook deze is deze veel lichter geworden.

Lees meer »

Is een golfbal niet gewoon een Golfbal?

Sinds eind jaren zeventig zijn de regels voor de opbouw van golfballen niet meer gewijzigd. Een golfbal wordt onder standaard lanceercondities getest waarbij de maximale snelheid van de bal mag vertrekken bepaald is op 250 feet per seconde, dit met een tolerantie van2 procent. Echter de huidige golfballen zitten binnen deze regels al aan hun limiet.

Lees meer »

De Bunkerslag

De meesten onder ons herkennen het wel; Oh nee, niet in de bunker. Zodra we beseffen dat de bal in de bunker is geëindigd gaan onze seinen op rood. Voor veel golfers is de bunker één van de minst favoriete plekken op de golfbaan en we proberen dan ook te voorkomen dat we in de bunker slaan. Maar waarom hebben we zoveel moeite met de bunkerslag? is dit omdat het een andere swing betreft dan in de baan of is het een mentaal probleem? Doordat al onze seinen op rood springen gaan we dusdanig verkrampen waardoor we niet meer in staat zijn om een „normale” golfswing te maken terwijl dit in de bunker van cruciaal belang is. Dus we gaan totaal iets anders doen dan wat we gewend zijn. Voor de bunkerslag is het dan ook zeer belangrijk dat u de juiste techniek beheerst en vooral vertrouwen heeft in uw swing.

Lees meer »

Over de nieuwe golf regels

Voor u als golfer ondertussen wel bekend: de golfregels zijn per 1 januari 2019 veranderd. Sinds het ontstaan van golf zijn er zoveel regels ontwikkeld dat de golfers „door de bomen het bos” niet meer zien. Regels zijn belangrijk maar soms slaat men hierin wel erg door. Het doel van de nieuwe regels is dan ook; minder streng, makkelijker te begrijpen en eenvoudigere toe te passen waardoor we een vlotter en leuker spel creëren. Het is dan ook belangrijk dat u zich bewust bent van het speeltempo om andere golfers zo min mogelijk tot last te zijn. Een positieve ontwikkeling in mijn opinie. Ik moet toegeven, soms zijn ze best complex die golfregels…

Lees meer »

Nog even terug naar de basis

Bent u al begonnen om terug te gaan naar de basis? en heeft u nu de juiste grip onder de knie? dan gaan we naar de volgende basis elementen van de golfsport maar blijf natuurlijk uw golfgrip controleren! U herkent het wel; uw swing voelde goed maar de bal komt helaas niet waar u in gedachte had. Was uw afstand naar de bal oke, en uw balpositie? Een goede basishouding is belangrijk en bij alle lange slagen hetzelfde. Neem de tijd voor elke swing en begin iedere keer met dezelfde set up.

Lees meer »

Terug naar de basis.

Zoals vermeld in mijn vorig artikel en wat u als golfer zult beamen; golf is een zeer technische sport. De gemiddelde speler zal altijd blijven streven om zijn/haar techniek te verbeteren (weet u nog; die verslaving) maar de basis wordt helaas vaak vergeten; DE GRIP.

Lees meer »

Golf, een gezonde verslaving?

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat golfers langer leven. Conclusie is; hoe lager de handicap, hoe hoger de levensverwachting. Een logische conclusie uiteraard omdat mensen die een lage handicap hebben ook vaker spelen. Meer golfen, meer beweging en meer buiten zijn draagt dan ook bij aan een hogere levensverwachting.

Lees meer »

Heeft u nog grip op uw grips?

Volgens de regels van de R&A en USGA moet een grip uit materiaal bestaan dat de speler een vaste greep biedt. De grip moet op de shaft vastzitten en een rechte en vlakke vorm hebben. De grip moet helemaal tot het uiteinde van de shaft gaan en mag niet de vorm van de hand volgen. 

Lees meer »