Golf aan de Costa del Sol⎪Spanje

Na realisatie van de eerste golfbaan, "Parador del Golf", aan de Costa del Sol in 1926 vonden steeds meer golfliefhebbers de weg naar deze topbestemming. Doordat de aantallen in de jaren snel toenam, besloten de autoriteiten om meer golfbanen te gaan ontwikkelen. Vandaag de dag is de Costa del Sol uitgegroeid tot een waar golfparadijs. Met een keuze uit meer dan 70 banen heeft zij de hoogste concentratie aan golfbanen in Europa. Daarom wordt dit ook wel terecht de Costa del Golf genoemd.

Wat maakt de Costa del Golf een ideale bestemming voor golfers?

De Costa del Sol heeft alles in huis voor de ideale golfvakantie; prachtige stranden, mooie natuur en nog mooiere golfbanen maar de voornaamste reden is natuurlijk het mediterraan klimaat. Zoals haar naam al suggereert kan je in de Costa del Sol genieten van gemiddeld meer dan 300 zondagen per jaar. De aangename temperatuur en de beperkte regenval maken deze omgeving het hele jaar door ideaal voor buiten sporten. Het voor- en najaar zijn super maanden voor de golfsport, maar zeker de winter is over het algemeen veel aangenamer en zonniger dan de noordelijker gelegen landen. In de maanden juli en augustus kunt u beter een vroege starttijd boeken zodat u vóór het warmst van de dag weer binnen bent en nog even lekker van het strand kunt gaan genieten.

Ook een reden waardoor de Costa del Sol aan populariteit wint is de verbinding met Málaga Airport vanuit de rest van Europa. Vanaf de meeste Europese vliegvelden zijn er zeer veel opties tegen een goede prijs en de vluchten zijn niet al te lang. Málaga Airport is een zeer aangenaam en ruim opgezet vliegveld waarvan vluchten vertrekken naar meer dan 60 landen. Bij de meeste maatschappijen heeft u ook de optie om uw golfset mee te nemen. Mocht u geen zin hebben om deze mee te sjouwen dan kunt u natuurlijk altijd een set huren.

Maar welke golfbanen moet u nu kiezen?

Welke golfbanen u moet kiezen uit deze enorme keuze? Natuurlijk hebben we allemaal een persoonlijke voorkeur. Maar iedere golfbaan in de Costa del Sol heeft zijn eigen charme en de meesten met hoogteverschillen en adembenemende vergezichten. En dat is al vaak een ervaring op zich, wat we in Nederland niet snel zullen aantreffen. Met welk doel u ook komt, om te trainen voor de competitie, voor teambuilding of gezellig met uw vrienden of familie, er zijn  zoveel opties dat er altijd mogelijkheden zijn naar uw wensen en behoeften.

Dan rest het alleen nog om aan het fantastisch aanbod van golfbanen heerlijk tapas, wijn, zon, zee & strand toe te voegen en u zult snel begrijpen waarom de Costa del Sol de nummer één golfbestemming is. Kom het zelf ervaren en ik weet zeker dat u de tijd van uw leven heeft tijdens het beoefenen van uw favoriete sport aan de Costa del Golf.


«