Start ook met Golfen! Waarom niet?

Denkt u eraan om met golfen te starten. Top! waarom ook niet? De golfsport is de laatste jaren veel populairder geworden en het elitaire beeld van „welbedeelden" met ruitjesbroeken is toch wel grotendeels verdwenen. Zoekt u ook een boeiende, ontspannende sportactiviteit met een combinatie van lichaamlijke en mentale inspanning waarbij u heerlijk in de natuur bent? probeer dan eens de golfsport. Golf kan op elk niveau gespeeld worden, maar pas op dat u niet te fanatiek wordt, want golf is verslavend!

Is golf iets voor U?

Voor velen was vroeger de drempel te hoog om kennis te maken met de golfsport, maar gelukkig is dit tegenwoordig veel eenvoudiger geworden. Deze sport is toch echt wel toegankelijk geworden voor iedereen. Nu is golf niet een sport dat meteen resultaat zal opleveren zodra u begint, maar dat geldt toch voor iedere sport? Ook voor de golfsport geldt; „oefening baart kunst”. U zal als beginnende golfer heel wat uurtjes moeten investeren op de driving range en oefenfaciliteiten waar u het geleerden tijdens de lessen kunt beoefenen. Maar zodra u een paar ballen écht goed raakt en heel ver slaat dan bent u verkocht en op dat moment begint voor de meeste golfers hun fascinatie voor de golfsport. Het grootste voordeel van deze sport is dat u deze kunt beoefenen met andere golfers van elk niveau op elk uur van de dag. Hoge op lage handicap, oud of jong, man of vrouw, het kan allemaal.

 

Wat heeft u nodig als u begint met golf?

Omdat golf een vrij moeilijk technisch spel is kunt u als beginner het beste investeren in lessen. Dit is niet verplicht maar een goede basistechniek levert zeker resultaat en dus meer plezier op. Tevens kan dit zorgen dat u minder last krijgt van blessures. U hoeft niet direct een vermogen uit te geven voor een golfuitrusting zoals golfschoenen, golfkleding en clubs. Begin gewoon in nette kleding die lekker zit en sportieve schoenen met een vlakke zool. Zodra u het niveau heeft bereikt om de baan op te gaan dan gaat u aan golfschoenen denken. Oké, op veel golfbanen is de strikte kledingvoorschrift misschien in de jaren verdwenen maar vaak worden spijkerbroeken, te korte rokjes etc. niet echt gewaardeerd, dus hou daar wel een beetje rekening mee. En ja, het kraagje, ofwel de polo daar komt u toch echt niet onderuit. Voor de aanschaf van clubs zou ik zeggen; wacht hiermee totdat u een aantal lessen heeft gevolgd en besloten heeft om verder te gaan met deze fantastische sport. U zou kunnen kijken of er de mogelijkheid bestaat om clubs in het begin te lenen. Nu zeg ik daar wel bij; leen geen clubs van de buurman die al 15 jaar in de schuur staan. De laatste jaren zijn de clubs zoveel meer vergevingsgezind geworden dat deze verouderde clubs echt moeilijker zijn om mee te spelen. Mocht u zo fanatiek worden dat u verder gaat dan kunt u alsnog investeren in materiaal zoals clubs die bij uw swing passen, tas, trolley en heel veel randartikelen, maar u kunt het zo duur maken als u zelf wilt!

 

Het traject naar handicap 54 (vroeger GVB)

Om op de meeste banen te mogen spelen heeft u een handicap registratie nodig. Dit kunt u behalen door enkele lessen bij de golf professional te volgen met daarnaast een theorie examen. En dit kan ook bij ons in Estepona. Dit is als bewijs dat u de golfregels en de basistechniek onder de knie heeft. En wees gerust, dit examen is voor iedereen haalbaar. Na het behalen van dit bewijs kunt u vervolgens samen met uw „maatje” uw handicap verlagen.

Dus waarom wachten ? U heeft vast wel een vriend of familielid die golft. Ga een keertje mee en laat u verleiden tot deze fantastische sport.


«   »